fbpx

Miért küszködünk a változással I. – Párkapcsolat 

 július 7, 2021

By  Laszlo Rem

A változás szó hallatán van pár dolog, ami sokaknál azonnal beindítja a veszélyjelző szirénát. CSAK AZT NE!!! Látok ebben némi iróniát, mert akármerre nézünk, az elme játékának egyik legfontosabb eleme, hogy ne változzék semmi, közben pedig ami nem változik, az elmúlik.

Változás nélkül megállunk a fejlődésben. Minden változik, még a kövek is, csak lassabban. A változás segít felismerni a célpontokat. A célpontok segítenek a legfontosabb cél elérésében.

Gyakran éreztem azt az érzést korábban, amikor elkészítettem valamit, hogy az „készen van!” Finom ferdítés 01. Azon már nincs mit változtatni, mert eléggé gondos voltam amikor a tervezés folyamatában végig gondoltam minden egyes részletet. Finom ferdítés 02. Aztán amikor ezt az ötletet, vagy épp a „kész” terméket meg kellett mutatni valakinek, akkor pedig már fortyogtak bennem az érzelmek. „Vajon mit fog mondani? Biztos lesz valami, amit már „megint” ki kell javítani! Az elmém pedig rögtön beszállt a játékba, és mint egy jó támogató azonnal kikereste azokat a korábbi elemeket, amikor a változtatás fájdalommal járt. Finom ferdítések 03-1000…Amikor kiderült, hogy éppenséggel az, akinek megmutattam a „kész” terméket, remek ötletekkel rendelkezik, az elmém akkor is a „bizonyítanom kell az igazamat” módba lépett, és elkezdett védekezni, menekülni, bizonygatni stb. A végeredmény pedig volt, hogy jobb lett, és volt, hogy nem. Kár is lenne azt mondani, hogy minden a legsimábban ment. De sokat tanultam magamról, az biztos.

Ahogy elkezdtem gondolkodni ezen a témán, jöttek olyan alkotóelemek, amelyek legalább egy hármas sorozatért kiáltanak, így ez az első lesz a háromból. Korábban már készült egy másik bejegyzés is a kapcsolatokról, amit megtalálsz itt. Viszont most másik megközelítést és pár gyakorlatot is teszek ide.

A változtatás nem mindig könnyű, vagy kényelmes, vagy mindkettő egyszerre. De minden változik. A klienseimmel való munka során gyakran foglalkozunk a helyzetek megértésével, ami nagymértékben segít abban, hogy felismerjük az elme épp milyen módban van. Hogyan akar javítani az adott helyzeten.

 Ahogy korábban írtam ez a bejegyzés a párkapcsolati témával kapcsolatos változásokkal foglalkozik, de a következő epizódok a fizikai – mentális változásokkal és az anyagi változásokkal kapcsolatban érkeznek.

Legutóbb egy csodás átalakulást tapasztaltunk mindketten munka során. A feladat onnan indult, hogy lehet-e egyáltalán olyan párkapcsolat, amiben mindkét fél megélheti a szabadságot – mint ugyancsak sokszor felmerülő témák egyike -, lehet-e megtartani azokat a tevékenységeket, amelyek fontosak, de mellette ne érezze a másik, hogy kirekesztett, és a legfontosabb dolog, hogy lehet-e, biztonságos-e a szeretet bármilyen formában megjelenése, elfogadása. A helyzet jelenlegi állása a sok munka után, már rendkívüli változásokat hozott, és még fontosabb, megjelent a lehetőség. Ez már a jövőt hozza elő. Itt viszont újabb helyzetet vázolt fel kliensem elméje. Elérhetővé tegyem-e ezt?

Vajon miért alakul minden úgy, hogy abban megtaláljuk a félelmeinket és feltételeinket? Miért ne lehetne kényelmes egy változás? Vajon miért kell ennyire túlvezérelt módban lenni egy változás eléréséhez?

Bölcsen valószínűleg azt válaszolnánk ezekre a kérdésekre, hogy mindaddig, amíg ezekkel feladat van, megjelennek, hogy később már ne kelljen ezekkel foglalkozni. Na de mi van addig??? Az elme egyik legfontosabb feladata, hogy biztonságban tartsa mindazt, amit az fontosnak tart. És kellenek ezek a kis finomságok. Nem feltétlenül egyezik a véleményed az elmédével. Az elméd nem feltétlenül lát mindent úgy, ahogy azt te szeretnéd. Attól, hogy például, hogy az elméd szerint a brokkoli még a szájüreg közelébe se való, igazából egy hasznos és finom zöldségféle. Ugyanez a koriander.

Az elméd mindent megtesz azért, hogy biztonságban tartson, még akkor is, ha ez az út homlokegyenest ellentétes azzal, amit egyébként szeretnél. Ha az elméd valamit a veszélyes kategóriájú címkével lát el, akkor azt érzed, hogy nehezebb a változás. Ha azt a talán címkével látja el, akkor könnyedebb. A mehet címke pedig egyenesen jutalomként jelenik meg. Vicces nem, az elméd ugyanúgy jutalmaz, ha valami olyan teszel, ami szerinte jó, mint azt tesszük például a kutyánkkal.

Viszont minden olyan tevékenység vagy gondolat, ami a talán vagy veszélyes címkékkel ellátott dobozokban van, már nem ilyen egyszerű. Ott már nem akar jutalmazni, sőt inkább megvon, visszatart. A párkapcsolatok során két nagy csoportot fogalmaztam meg most, ami mindenkinél másképp jelenik meg, de lehetnek hasonlóságok. Az egyik a mit mond a múlt, a másik pedig a mit ígér a jövő.

Kliensem egyik visszatérő eleme, az, hogy a jóért mindig meg kellett küzdenem, már ismerem ezt, a többi pedig csak utána érkezhet. A múltja folyamatosan azt érzékeltette vele, hogy „még nem vagyunk ott.” Az elméje azt találta a leghatékonyabbnak, hogy olyan emlékeket idézett fel benne folyamatosan, amikor szeretett volna változtatni párkapcsolatain, hogy „még ezt vagy azt el kell érned, de utána már sokkal jobb lesz”. Ami persze sohasem volt elég. A jövő ígérete pedig így szólt az elméje szerint, „biztosan lesz elég időd magadra, a munkádra?”. „Jó lesz ez, de akkor se felejtkezz meg arról, ami fontos.”

Azt hiszem így már azért érthetőbb minért vannak olyan helyzetek az életedben, amik könnyebbek, és miért vannak olyan, amik nehezebbek. Persze eléggé leegyszerűsítettem a dolgot, mert ez még halmozódik azokkal a tapasztalatokkal, amiket a családodban láttál, tapasztaltál, és persze azokkal is, amiket hordoz az energia-meződ.

Mik lehetnek ezek? Korábban is írtam, hogy nem lehet megoldókulcsként kezelni az elme dolgait, vagy a tudatalatti információit. azt javaslom, hogy a következő részt úgy kezeld, hogy olvasás közben figyelj arra, neked milyen érzelemek, gondolatok jönnek, majd azokkal érdemes foglalkozni.

Viszont néhány árulkodó gondolati minta:

Mit mond a múlt?

  • Mindvégig ki kell tartan a férjem/feleségem/partnerem mellett. 
  • A család egysége megbonthatatlan.
  • A házasság/kapcsolat örök életre szól.
  • Le kell másolnom a szüleim/nagyszüleim mintáit. 

Mit ígér a jövő?

  • Veszélyes új párkapcsolatba lépni. 
  • Az új ugyan olyanná válik, mint a régi.
  • Túl sok fáradtság ez.
  • Jó vagyok a következő partneremnek, nem.

Hogyan tudod ezeket használni? Több módszer is van, a pozitív megerősítésektől kezdve az energetikai változtatásokon át, az átfogó eszközökig, mint például a ThetaHealing Technikája is. Miközben olvasod a fentieket, figyeld meg, hogy neked milyen gondolataid vannak. Hogyan érzed magad a párkapcsolatodban, vagy ha épp kettő között vagy, akkor mi lenne akkor, ha benne lennél már a következőben.

Aztán tudsz választani azok közül a technikák közül, ami számodra a leginkább megfelelő, de javaslom, hogy ne engedd tovább mélyülni azokat a feladataidat, lehetőségeidet, amiket felhoztál.

A következő lépésed pedig az lenne, hogy kitaláld miket szeretnél inkább ezek helyett. Majd pedig az összes lehetséges fókuszodat ebbe z irányba tartani.

Kliensemmel feltártunk olyan életeseményeket, amikkel találkozott korábban, amik hatással voltak arra, amit el szeretne érni. Alaposan körbejártuk a témát, és hagyatkoztunk további információkért az intuícióra is. Amikor felfedeztük, hogy miért volt jó még továbbra is megtartani ezeket a korlátozó elemeket, akkor az elme könnyedebbé és megengedőbbé vált arra, hogy lecseréljük a beépült programokat, és megérkezzenek a várva várt eredmények.

A ThetaHealing technikája igazán alkalmas arra, hogy ezeket a gondolati mintákat felfedezzük, és olyan mélységeket is elérjünk, amik eddig sikeresen elrejtették a gyökereiket.

Laszlo Rem


Rém László a THE REAL SHIFTER Programok megalkotója, amely a megszokott módszerektől eltérő megközelítést kínál, ötvözve a valóságot és a spiritualitást, a nyugati tudást és a keleti filozófiákat, vezető coach-ok, mesterek és tanárok által bevált technikákkal.